lauantai 4. elokuuta 2018

KADONNEEN PIIPUN ARVOITUS

Kun Sherlock Holmes saapui Kantvikiin tyylikkäästi pukeutuneena ja piippu totutusti huulillaan, hänelle sattui jotakin poikkeavaa. Hänen piippunsa katosi kuin tuhka tuuleen, eikä sitä löytynyt mistään. Sherlock haravoi Kantvikin linnanrauniot, Ruutulampi ja puutarha ja kaikki mahdolliset ulkoalueet, missä hän on saattanut käydä, mutta mistään piippua ei löytynyt. Hän oletti, että jos se on hävinnyt Kantvikin taajama-alueella, se löytyisi poliisin löytätavaroista, tai kenties Shopmannilta tai Cafe Kantvikista, jossa hänellä tämän lyhyen ajan on ollut tapana käydä kello viiden teellä. 

Sen verran toimeliasta tuon Sherlokin toiminta on ollut, että konstaapeli Hirsala ja hänen parinsa, nuorempi konstaapeli Kalle Kyttänen kiinnostuivat siitä. Eihän heillä ollut tietoa, kuka tämä mystinen tyyppi oikein oli. He seurailivat aikansa hänen touhujaan.


Sherlock tutkaili ympärilleen lähellä linnan raunioita...


...siirtyi sitten linnanpihaan, jossa vartioi muinainen sammakkopatsas...


...katseltiin Ruutulammen ympäristöä...


...ja käveltiin pitkin muuria.


Nousipa Sherlock jopa muurille, mutta piippua ei vain löytynyt.



Lopulta hän antoi periksi. Onneksi Kantvikista sai hankittua jonkinlaisen piipun. Eihän se englantilainen ollut, mistä lie Hongkongista tuotu.



Lopulta Mari ja Kalle pysäyttivät hänet ja silloin tämä salaperäinen kulkija paljastui. "Hei, sinähän olet se kuuluisa Herlokki, mikä se nimi nyt olikaan! Näytät etsivän jotakin?", Mari tokaisi. "Niin, piipuanihan minä etsiskelen", Sherlock vastasi ja...


...meni sitten Ruutulammen rantaan pohdiskelemaan tätä kadonneen piipun arvoitusta, vaan piippua ei ole toistaiseksi löytynyt.

*   *   *   *   *




Ei kommentteja: