keskiviikko 30. marraskuuta 2016

SLUSH 2016 HELSINKI


Aamutuimaan Kantvikissa riitti tohinaa. Jo ennen puolikahdeksaa joukko paikallisia odotteli bussia, vaan mihinkäs olivatkaan menossa. Sirkku ja Pulmukin lähtivät jo aikaa sitten ja Mortti oli heidän kyydissä kaikkine tavaroineen. 


Johan on kuorma, liekkö edes laillinen, vai olisiko pitäyt tilata erikoiskuljetus... tai jotain :) Joku ihme vimpain tuossa näyttäisi olevan. Täytynee odottaa perillepääsyä, koska eihän tuosta mitään osaa sanoa näkemättä sitä tarkemmin. 

No niin, nyt ollaan sitten Helsingin messukeskuksella ja odotellaan mielenkiinnolla Slush-tilausuuden avautumista. Käydäänpä vaikka kahvilla sitä odotellessa:

*   *   *   *

Jopas on väkeä, eli ei mikään kylätapahtuma. Sirkku bongasi heti yhden prinssin ja olihan siellä yksi Mortin suku... melkein sukulainen, tuo Arielle Zuckerberg, Markin pikkusisko. Sirkun piti päästä jututtamaan Ariellea ja hän aloittikin aika tuttavallisesti: "Terve, me tullaan Sokerilaaksosta ja meidän kaveri, Mortti esittelee jotakin juttua täällä". Eipä Markin pikkusisko tainnut pysyä niinsanotusti pulkassa, mutta ei se mitään.

Sitten Mortti sai oman esittelypaikkansa kuntoon ja kiiruusti sinne.


Mikäs ihme tämä on? Mitähän Mortti on nyt keksinyt. Mortilta nyt voi odottaa melkein mitä vain. Kehittelihän hän joku aika sitten uutta keihäsmalliakin, mutta se ei kalvannut näille urheilupampuille, koska siinä oli upotettuna pieni moottori ja ropelli takana. No, olihan siinä ongelmia, sillä koeheiton jälkeen keihästä ei ole löydetty, liekö kiertoradalla. Mutta asiaan, annetaan Mortin itse kertoa tästä laitteesta:


Tämä on reduseeri. Tällä pienennetään 1:1 mittakaavaisen tiedon 1:12 mittakaavaan. Niinpä voimme nähdä isot asiat meille tutussa koossa. Kuten tiedätte, minun Data Centerissä on kaikki tieto Kantvikista aina Opnääsiin asti. Siellä on kaikki tieto esimerkiksi laivastoaseman valtionvarainhävittäjis... ai niin, ne on sotasalaisuuksia, eikä niistä saa puhua, mutta  palataan tähän laitteeseen. Syötän jonkun tiedon tähän ja painan entteriä niin tämä erinomainen laite kutistaa sen meidän kokoomme. Ei enää tietojen pakkaamista, vaan pienentämistä. Minunkin MDC-tietovarstooni mahtuu nyt 12 kertaa enemmän tietoa. 

Ei ihan tyhmä mies tuo Mortti. Aika monta sijoittajaa näyttää häärivän hänen pöytänsä ympärillä. Se tietää hyvää Kantvikillekin. Kohta ei olla enää pieni kylä jossakin vaan tunnettu Sokerilaakso Itämeren rannalla.

Että tällaista tänään :)