keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

PICCOLA TERRAZZA

Viinilaatikon uusi elämä Kantvikin terassitrattoriana. Laatikon mataluus antoi haastetta, sisälle, pystyyn asetettuun laatikkoon ei ollut mahdollista saada pöytyiä ja tuoleja, joten tästä tuli pelkästään terassipaikka. Laatikon korkeus mahdollisti kuitenkin kahden kerroksen rakentamisen, joten alakerrasta myydään ja yläkerrasta valmistetaan pizzat, jotka sitten lasketaan "pizzahissillä" alas. Kaikki rakenteet oli saatava laatikon sisälle ja kansi kiinni niin, ettei laatikon ulkoasu muuttunut alkuåeräisestä. 


Roombox suljettuna...


...ja avattuna


Nämä tilat eivät mahdollistaneet portaikon rakentamista yläkertaan, joten sen korvaa valeovi takaseinällä. Yläkerran oikealla laidalla on "taikinapöytä" ja mauste, ym. hyllyt takaseinällä. Vasemmalla reunalla massiivinen pizzauuni, jossa lepattava tuikkuliekki sisällä. Mikäli jossakin vaiheessa haluan sähköistää tämän pizzapaikan, paristot on sijoitettava uusin sisälle, jossa tila riittää hyvin niille. 

Alakerran seinissä puolipaneelit luomassa tunnelmaa myymälätilaan. Ainoa huonekalu on myyntitiski ja pullo-, ym. hyllyt kahdella seinällä myyntitiskin vasemmalla puolella. Tältä peruspohjalta alkoi sitten yksityiskohtien rakentelu.

Eihän siitä mitään tulisi, jos pizzat pitäisi viedä portaikon kautta alas. Ratkaisuksi rakentelin "pizzahissin", jolla ne saisi näppärästi tarjottavaksi. 


Pizzahissin rakenteen piti olla sellainen, että se saa irroitettua. tämä siksi, että se on ulkoneva osa laatikosta. Laatikon, eli yläkerran kattoon liimasin "biltema"-rimoista kiskon, johon hissilaitteen saa työnnettyä käyttöasentoon. Koko rakennelma on yksinkertainen ja toimiva. 

*   *   *
Piccola Terrazza on nyt pääosin valmiina. 


Ja kauppa käy :)