lauantai 26. maaliskuuta 2016

KESÄAIKA

Se on Mortilla ja serkkupoika Pasi-Anssilla jotakin isompaa mielessä, kun ovat noin hyvin varustautuneet. Ai niin, tornikello pitää laittaa kesäaikaan, sehän se onkin. On se aika hurjaa, että kellonviisareiden kääntämisessä tarvitaan turvavaljaita ja kypäräkin on oltava. Niinkuin muka viisarit hakkaisivat päätä, hah! Eihän tässä mennä mihinkään lyöntikoneiston alle. Sen joka paukuttelee puolen tunnin välein. Se on muuten syytä pysäyttää siksi aikaa, kun kiipeillään tuolla tornissa. Hanakalaa siellä on muutenkin, saati vielä korvasuojuksetkin päässä. Okei, ei kun töihin siitä!


Melkoinen kiipeäminen tuonne ylös olikin. Hissi olisi kiva, mutta kun ei ole. Tämä on raskasta ja ruumiillista miesten työtä! 


Yöllähän tämä pitäisi tehdä, mutta olisi aika vaarallista kiipeillä tuolla pimeän aikaan. Siksi otimme "vähän ennakkoa" eli kaksitoista tuntia. Näkee ainakin, että kello tulee oikeaan aikaan, jos nyt kesäaika on oikeaa aikaa. 
No nih, työ on tehty. Muistakaahan nyt seuraavan puolivuorokautisen aikana, että tämä kello on kaksitoista tuntia edellä, vaikka ei se mitään. Ihan samaa se näyttää huomennakin.

Hei nyt sitten, näissä merkeissä tavataan sitten syksyllä, kun tämä kesis perutaan. Vaan kyllä tässä kesän mittaan keksitään vaikka mitä, jos ei muuta, keksitään vaikka pasianssi-peli uudestaan.