torstai 2. heinäkuuta 2015

Pulmupullat

Puolenpäivän maissa Sirkku ja Pulmu riensivät innoissaan Sepeteus Sahasen talolle iso tarjotin mukanaan. Sirkku koputti ovelle ja Sahasen ukko päästi heidät sisään. Hänen naamansa loisti, sillä hän ei ollut nähnyt mitään näin suurenmoista, näin hienoja sokerileivonnaisia - no ehkä kerran yksissä kaverin siskon kaiman häissä, tai jossakin. Hän heltyi niin, että laski paparatsitkin kuvaamaan, mutta vain kahvipöytää. Sahasen talossa ei ollut kukaan, eikä koskaan saanut kuvata, eikä sieltä ole yhtään kuvaa, ei netissä, eikä albumissa. 

Tässä on Pulmun sokerileivonnaiset, jotka hän leipoi hetki sitten. Tämä on erikoisherkku ja Kantvikin kaksosten näkemys sokeripullasta, jossa on pikkuhienous mukana. Kuten huomaat, pöydässä ei ole sokeriastiaa, vaikka kyse onkin sokerityttöjen leivonnaispöydästä. Leivonnaisen päällä oleva sokeri laitetaan kahvikuppiin - jos käyttää sokeria kahvin kanssa. muuten sen voi vaikka syödä sellaisenaan.


Sepeteus Sahanen oli niin tyytyväinen, että hän pyysi tyttöjä tulemaan huomenna ja silloin neuvoteltaisiin siitä uimajutusta enemmän. Jääkäämme odottelemaan huomista!

Pitäähän lautakuorma maksaakin
Sahanen ja tytöt istuutuivat kuorman päälle ja sitten alkoi keskustelu:

"No tytöt, mitäs te noin isolla lautapinolla oikein teette?"
"Me rakennetaan... sellainen uimajuttu...", Sirkku takelteli. 
"Onkos teillä paikkakin sille?", Sepeteus Sahanen uteli.
"Joo, me rakennetaan se tonne Ruutulammen rannalle".
"Ruutulammen? Missä sellainen on?".
"Se on tuollapäin", Sirkku osoitti sormellaan Sahasen talon suuntaan.
"En ole kuullutkaan sellaisesta", Sahanen hämmästeli, sillä ei hänen tiedossaan ollut yhtään tuon nimistä lampea tai paikkaa ainakaan näillä kulmakunnilla. 
"Kertokaahan tarkemmin? Millainen se on, kuinka suuri ja kenenkä mailla?.
"Se on ... no me annettiin sille se nimi. Se on se, missä... missä me uimme aina".
"Ei kait!", Sepeteus Huudahti. "Ette kai tarkoita tuota takapihani lampea?".
"Joo... sitä me tarkoitetaan", Pulmukin sai puheenvuoron.

Sepeteus Sahanen oli tukehtua nauruun. Ei hän voinut olla edes vihainen enää, oli se niin hauska juttu. Tytöistä nki selvästi helpotuksen merkit. Tämähän taisi mennä paremmin, kuin he osasivat odottaakaan. Mutta keskustelu jatkui vielä:

"Kuinkas tytöt olette ajatelleet hoitaa tuon kuorman maksun?", Sahanen kysäisi. "Onko teillä rahaa?".
"Ei oo", Sirkku vastasi hiljaa ja pää painuksissa. "Mutta me voidaan vaikka siivota sahalla... tai leipoa sulle pullaa!", hänen äänensä kirkastui.
"Tuo on hyvä idea. Saatte leipoa minulle kuusi kahvipullaa".
"Pulmu on hyvä leipuri. Hän leipoo sinulle meidän erikoisherkkupullia, jookos?". Pulmu nyökytteli takana, kun Sirkku kehui hänen pulliaan. 
"Tehdäänpä niin. Mrnkää nyt kotiin ja leipokaa ne. Minä vien sitten laudat takapihalle odottelemaan. Juuri nyt minulla on vähän kiire, mutta voin auttaa jonkun päivän päästä sen uimajutun rakentamisessa. Sopiiko?".
"KIVA!" tytöt huusivat kuorossa ja kirmaisivat leipomaan.

*   *   *
Paparatsit oli häädetty, joten valitettavasti tänään ei ole kuvia saatavilla. Onneksi Sepeteus Sahanen leppyi ja oli suostuvainen tyttöjen hankkeelle. Eiköhän hän vielä suostu siihenkin, että - jos nyt ei häntä, niin ainakin hänen takapihallaan saa kuvata rakennustoitä. Toivotaan niin.