tiistai 8. maaliskuuta 2016

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ

t. Kantvikin kaverit

"CAFE KANTVIK"-TUOLIEN VALMISTUS

Näiden tuolien malli syntyi sattumalta, kun vaimoni kanssa kiertelimme eräässä suuressa myymälässä, ja kassalla oli poistettavia rannekoruja, sellaisia leveitä, seosmetallisia ja reunastaan aukiolevia takorannerenkaita. Laatikon päällä lappu "Saa ottaa". Otimme kaksi, valitettavasti vain kaksi, vaikka mahdollisuus olisi ollut useampaankin - "kappaletta / asiakas" ei ollut ainakaan näkyvissä. Tuollaisen renkaan näkeminen antoi kuitenkin ahaa-elämyksen. - näistä syntyisi Cafe Kantik-kahvilaan upeat tuolit, oikeat ravintolatuolit, ja tästä se lähti.

1. TUOLIN RAAMI
Renkaan keskelle kiinnitetään maalarinteippi, johon piirretään katkaisulinja.
 Ilman teippiä tuohon taottuun pintaan ei saa riittävän hyvin merkittyä sahauslinjaa.

2. PUUOSAT

Tuolin pohja, sekä istuinosa leikataan 3 mm:n vanerista tai balsasta kiekot, jotka ovat hiukan suurempia, kuin renkaan sisämitta. Minä leikkasin renkaan ulkomittaa sablunana käyttäen. Tämä siksi, että istuin olisi napakasti kiinni pelkällä puristusvoimalla. Kiekkoja tarvitaan kaksi kappaletta / tuoli. Kuvassa oleva "siipiratas"  on lyhyistä 3X15 mm rimasta (Bilteman sytyketikkuja). Ei ole väliä, mihin muotoon nämä tuet laitetaan, sillä niiden ainoa tarkoitus on kohottaa istuin osa oikealle korkeudelle. Kiekot liimataa yhteen. Tämä paketti toimii istuimena ja pohjana.

3. ISTUINOSAN KOKOAMINEN

Liimattu kiekko verhoillaan ensiksi maalarinteipillä. Koska kiekon reuna on ontto, on se teipattava melko tiukaksi, ettei verhoilukangas painuisi lommolle. Reunan voi myös viiluttaa tiiviiksi. Tämä teippaaminen on kuitenkin edullinen ja helppo toteuttaa. Reunahan verhoillaan kankaalla, eikä näkyville jää tätä rakennetta. 

4. RUNGON VERHOILUMetallirungon sisäpintaan kiinnitetään kaksipuolista teippiä kuvan mukaisesti. Myös verhoilukankaan yläkäänne teipataan (voi myös ommella, jos haluaa näkyvän sauman). Kangas liimataan kuvan mukaisesti niin, että käännetty yläreuna on hiukan metallireunan yli.

5. VALMIS TUOLIIstuinkiekko työnnetään ylhäältä päin runkokehikon sisälle. Samalla kannattaa venyttää hiukan rengasta, jotta kiekko uppoaa sinne ryttäämättä kehikon verhoilukangasta. Kiekkoa ei kiinnitetä mitenkään, vaan se pysyy puristustiukkuudella.