torstai 27. elokuuta 2015

Terveisiä Pekingistä

Suuri päivä tuo 26.8.2015. Olihan tuo keihäsfinnalipäivä Pekingin MM-kisoissa ja se on aina suuri päivä suomalaisille ihan kuin lätkäfinaali silloin kun Ruotsi voitetaan. Olihan Morttikin mukana ja hyvin pärjäsi keihäskisassa. Ei nyt ihan maailmanmestaruutta tullut, ja ei kyllä finaalipaikkaakaan jos totuudessa pysytään. Mutta rehti kilpailu, aina se voitot päihittää, vaikka harmittaakin. Tässä nyt kuitenkin karsintaa kuvin.


Heittovuorossa Mortti Kantvikista. Hän keskittyy ja odottaa lupaa lähteä suoritukseensa. Lupa heirttoon on annettu. Mortti ottaa ensiksi pari kevyempää askelta ja kiihdyttää sitten itsensä vauhtiin. Keihäs irtoaa ja nousee korkealle. Nyt tulee pitkä kaari, kuuluttaja hehkuttaa. Keihäs lentää ja lentää. Tuleeko maailmanennätys, tulee! Ei, mutta pitkä kaari. Riittääkö se voittoon? Huh, huh, olipa pitkä, se ylitti 6 metriä! Katsomo repeää huutomyrskyyn. Tätä kukaan ei osannut odottaa. 


Epäuskoisena Mortti katselee kentälle. Huutomyrsky paljastaa, että se lensi kauas ja kauas on pitkä matka. Vihdoinkin kuulutuksesta kerrotaan pituus. Samalla se ilmestyy näyttötaululle. Morttikin tuulettaa ja katsomo raikuu.Morttikin siirtyy katsomaan, mihin asti se oikein lensi. Kuusi metria ja kaksikymmetä yksi senttiä, mahtavaa! Finaalipaikka on taattu!

Tai ei sittenkään, harmi! Keihäs oli liian kevyt, sanoivat puntarimiehet.