keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

SUURI VAALIPANEELITänään Kantvikissa oli suuri vaalipaneelipäivä. Kaikki neljä ehdokasta, Kati ja Henna, Mortti ja Amanda olivat paikalla vastailemassa kantvikilaisten kiperiin kysymyksiin. Mirjami Makea, vaalilautakunnan puheenjohtajan ominaisuudessa spiikkasi tämän tilanteen Kantvisio tv-yhtiölle. Ohjelma lähetettiin suorana Kantvikin näkyvyysalueella.


"Täällä KantVisio ja Cafe Kantvik. On alkamassa Kantvikin suuri vaalipaneeli. Minä olen Mirjami Makea ja juonnan tämän ohjelman."

Kantvikilaiset ovat kokoontuneet suurella joukolla paikalle, onhan Kantvikissa paljon asioita, joista halutaan tietoa tietoja ja tarkennuksia ja se asioista suurin KEXIT! Kantikilaiset haluavat erota emäkunnastaan. Sinällään Kantvikissa on asiat hyvin, talous kasvaa ennennäkemättömällä nopeudella, onhan parin vuoden aikana syntynyt lukuisia yrityksiä, kuten MDC, Cafe Kantvik, joka muutti hyvin pian uuteen upeaan monitoimikeskukseen, saatiin oma pankki, Meidän pankki, pankkiautomaatti, Shopmannin tavaratalo, Piccola Terrazza terassiravintolan ja mitähän kaikkea muuta. Myös vapaa-ajan viettoon on panostettu mm. Japanilaisella puistolla, joten olisi mukavaa olla oma, itsenäinen kunta.


Mirjami aloitti muistuttamalla ehdokkaita päällepuhumisista. Nämä kun ovat kaikki neljä aika innokkaita pääsemään Kantvikin edustajina emäkunnan valtuustoon. Nyt tarvitaan jämäkät edustajat, jotta kunta saisi mahdollisuuden olla itsenäisenä.


Mirjami alusti tulevaa keskustelua, joka tulisi taatusti pyörimään tuon Kexitin ympärillä. 


Sitten oli kantvikilaisilla mahdollisuus esittää kysymyksiä. He olivat yllättävän yksimielisiä omasta kunnasta, ja innokkaita kertomaan mielipiteitään kunnan hallintoon sopivista, jopa siitä, kenestä tulisi Kantvikin pormestari, vaikkei sellaista puhetta tai esitystä ollut vielä olemassakaan. Into saada omia näkemyksiä läpi oli valtava väärästä ajankohdasta huolimatta.


Suuren väälipaneelin jälkeen ehdokkaat saivat vielä kehua itseään - miksi olisi paras ehdokas. Mortin mielestä hän olisi paras, koska hän tiesi asioista ennen muita ehdokkaita. Amanda kehui omaa hyvyyttään sillä, että hän kahvilanpitäjänä sai kantvikilaisten henkilökohtaisia mielipiteitä kaikenlaisista asioista ihan naamatusten. Kati ja Henna kehuivat joukkovoimaansa, olihan heillä vaaliliitto. 

Nyt sitten on odotettava vaaleja ja tuloksia. Onneksi kaikilla oli sama päämäärä tuon Kexitin kanssa, joten siitä ei syntyisi kädenvääntöä. Odotellaan ja jännitetään :)