sunnuntai 6. marraskuuta 2016

TAVARATALO
SHOPMANNIN JOULUSESONKI ALKOI

Tästä alkaa joulu! (arkistokuva 2015)

Tänään sunnuntaina 6.11. Shopmannin joulusesonki pääsi käyntiin ja olipa vilkasta. Onhan tämä ensimmäinen joulu, kun täällä Kantvikissa on oikea tavaratalo, tähän asti kun on pitänyt tulla toimeen kyläkaupalla, joka sekin oli melkein kioski. 

Eilen, pyhäinpävänä Shopmann oli suljettuna, sillä kauppias halusi tehdä ensimmäisestä joulusta merkityksellisen, aloittaa kokonaan uusi aikakausi Kantvikissa. Mutta tänä aamuna huikea ostotaivas avasi ovensa.


Eilen Shopmann oli vielä näin hiljainen


Mutta tänään alkoi vilske. Kantvikin kuuluisuus, Mirjami Makea sai kunnian olla ensimmäinen asiakas. Tuossa hän jo seisookin ovella poikakaverinsa Hanskin kanssa.

Pankkiautomaatilla oli tungosta heti aamutuimaan. Olihan tämä ensimmäinen joulu, kun rahaa voitiin nostaa automaatista. Vielä viime jouluksi rahaa säästettiin sukanvarteen - tällaisia automaatteja kun Kantvikissa ei ollut, saati pankkia. MePa, Meidän pankkihan avattiin vasta kesällä. Joillakin rahat olivat nilkkasukissa, joillakin polvisukissa ja kaikkein rikkaimmilla taisi olla jopa sukkahousut säästöporsaina. Mutta nyt on toisin - heillä on oikea pankki ja pankkiautomaatti! 


Konstaapeli Hirsalan tarkka silmä seurasi, että kaikki sujui oikein ja rehellisesti. Eihän sitä koskaan tiedä, missä niitä talousrikollisia, joista poliisiopistollakin varoiteltiin, oikein luuraa. Kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti ja lakia ja järjestystä kunnioittaen - mitä nyt takarivistä joku huusikin, että pitää jättää heillekin ostosrahaa siihen apparaattiin.


Riittihän ne automaatin rahat ja pian Shopmannissa kävi sellainen kuhina, että ei tosikaan. Rekkitangot ja laarit koluttiin tarkkaan, käytiin sovittamassa kuka ostoaikeissa, kuka ihan vain huvikseen, mutta pääasia oli asiakkaat. Ja jokainenhan siellä kuitenkin osti kaikenlaista rahaa ja aikaa säästämättä.


Kerkesipä konstaapeli Hirsalakin vähän shoppailemaan kiireidensä keskellä


Kun on paljon tavaraa myynnissä, joskus pitää kiivetä oikein jakkaralle, jotta saa mitä haluaa.


Talvitakit näyttävän olevan erityisen mielenkiinnon kohteena. 


Joulumyynnin avajaisten kunniavieraat ovakin jo tehneet ostoksensa ja paparazzi onnistui saamaan heidät kuvaan tavaratalon pääovella. Näkyy olevan melkoiset ostokset, mutta turha kysyä, mitä Mirjamin kasseissa on. Esiintymisasuja uskoisin. Tai sitten... no, eihän se minulle, eikä paparazzeille kuulu. Suklaata ainakin hanski on ostanut, eikä tarvinne arvailla, kenelle.


Päivä alkoi kallistua iltaan. Tavaratalon edustalla keskusteltiin ostoksista ja näyttää konstaapelikin vapautuneemmalta kuin työssään.
Sirkku ja Pulmukin tekivät megaluokan ostokset, eikä sitä tavarapaljoutta olisi millään jaksanut kantaa kotiin asti, joten tulivat autolla ja veivät sillä ostokset kotiinsa.

Ilta hämärtyi ja tavaratalo Shopmanilla hiljeni. Vain konstaapeli Hirsala jäi valvomaan siksi aikaa, että päivän kassa saatiin turvallisesti MePan (Meidän pankki) turvalliseen kassaholviin.


Ihanan kallista joulun odotusta kaikille!