maanantai 11. huhtikuuta 2016

MONITOIMIKESKUS

Kantvik

Monitoimikeskus, sehän tarkoittaa, että samassa rakennuksessa on vaikka mitä. Tässä ajatuksena on, että paikkaan voidaan sijoittaa Cafe Kantvik suurempana kuin koskaan. Rakennukseen pitää mahduttaa myös pankki (Meidän Pankki, lyh. MePa), nuorisotilat, ehkä pieni kauppa, tai useampikin, elokuvateatterikaan ei olisi hullumpi, ja onhan noita ideoita... mahtuisivat vain johonkin.

Tilaa on kuitenkin vain 60 X 30 cm + samankokoinen piha-alue. Tämän keskuksen pääkäyttönä on digi-kuvaaminen, joten paikan ei tarvitse olla koottuna koko aikaa. Todellisuudessa kyseessä on isohko roombox, ja sama etuseinä kaikissa toiminnoissa, esim. pankkiautomaatti on ovesta vasemmalla olevassa ikkuna-aukossa. Jotta se ei näyttäisi "ikkunatäytteeltä", on laitteen ympärillä isompi taustalevy, jossa myös oma kivijalkaosa.

Näissä kuvissa pankkisalin lattiana on Cafe Kantvikin lattiapinnoite, koska "kivilattia on vielä louhimolla". Alustan päälle voidaan lisätä kuhunkin tarpeeseen sopiva pinnoitelevy, samoin seiniin. Lisäksi esim. kassakaappi ja muut mahdolliset taulut, lampetit jne. kiinnitetään kaksipulisella teipillä, jotta seiniä voi käyttää myös ilman näitä lisukkeita. 


Kuvassa pankkiautomaatin takapuoli. Nuo rimat istuvat ikkuna-aukkoon tarkasti ja toimivat ikäänkuin nepparina. Ylhäällä on kuitenkin pieni koroterima, jolla varmistetaan, ettei se kaadu esim. koottaessa muita osia kuvaustilannetta varten.

Kaksi seuraavaa kuvaa hyvin seinän muuntelukelposuutta (tosin Cafe Kantvik-kuvassa ei vielä ole kyltinasennuskiskoa). 
Tämän monitoimikeskuksen koko idea kiteytyy tähän kuvaan. Tässä kuvassa pankin lattiana on Cafe Kantvikiin tuleva lattia-alusta. Pankin alustaa ei vielä ole olemassa, mutta siitä tulee "kivilattia", kuten usein tällaisissa paikoissa on. Oikealla, osittain seinän alla on Cafe Kantvikin tuttu seinäpaneeli ja se on edelleenkin asennettavissa kahvilan seinäksi. 

Lämpömittarissa lukema on muutettavissa, sillä keltaiset tapit ovat hammastikkuja, joiden pää on maalattu keltaiseksi. Taustalla oleva kassakaappi on kiinnitetty seinään kaksipuolisella teipillä (hups! tuli paljastettua salaisuus).

Yläreunassa olevilla klipseillä seinäosat kiinnitetään toisiinsa. näiden avulla kiinnitetään myös kattolamput, diskopallot ja muut "katosta" roikkuvat jutut (kattoahan tässä rakennuksessa ei oieasti ole). 


Vaikka rakennus onkin vielä raakile, tästä saa kuitenkin kuvan sen toimintaperiaatteesta. Lisää päivityksiä tulee sitä mukaa, kun rakenneosia valmistuu.