perjantai 6. heinäkuuta 2018

JALKAPALLO-OTTELU

Kantvikin jalkapalloilijoiden ensimmäinen ottelu pelattiin puolijoukkuepelinä, koska seurassa ei riitä pelaajia kahteen täysjoukkueeseen. Mutta mitäpäs pienistä, aloitetaan arpomalla aloituspotku perinteisellä kolikonheitolla. Ensiksi kapteenit valitsevat kruunan tai klaavan. Masa sai kruunan.



Mari näyttää kolikon, jotta kapteenit voivat todeta se olevan 
1 korunan kolikko ja sopiva arpavälineeksi.



Kolikko on heitetty ja Mari kumartuu katsomaan, kumpiko puoli on näkyvissä. 
Onneksi ei jäänyt pystyyn, joten selvittiin tällä thdellä heitolla. 
Se on klaava - pelin aloittaa Kati. 

Sehän sopii hyvin, että Kantvikin jalkapalloilijoiden ensimäisen pelin aloittaa pelaaja numero 1.
Ja sitten peli käyntiin.


Kati suoritti avauspotkun, mutta Masa "ryösti" pallon ja eteni niin nopeasti kohti Mortin vartioimaa maalia, ja se yllätti Mortin täydellisesti.



1 - 0 Katin joukkueelle

Peli jatkui. Kentällä peli sujui aluksi mallikkaasti. Maaleja ei liikoja nähty, ja se vähän kiristi molempien tunnelmaa. Esiintyi turhautumista, kun oli niin hyvät maalivahdit molemmilla. No tuo eka maali oli tosin Mortin töppäys.


Välillä Miken maalilla oli tiukkojakin pelitilanteita, joita Max sai aikaan, sotilas kun tuntee laukaukset. Lopulta Max onnistui ja tasoitti pelin 1 - 1 tilanteeseen.


Vaikka Mikke aavistikin oikein, hän ajautui liiaksi oikealle, eikä saanut näppejään väliin. 

Pelissä nähtiin huikeita torjuntoja...







 Kamppauksetkaan eivät olleet ihan tuntematomia tässä pelissä. Tultiin nappulat edellä vastapuolen jalkoihin. Väillä vähän sattui ja sitten taas ei. 


Masan näyttävä liukutaklaus...


... ja se tuotti keltaisen kortin.


Ei tuo Masan kortti ainoa ollut. Ainakin Max sai...


... ja meksikolainen temperamentti toi kortin myös Macarenalle.

Osa noista kortrista meni varmaankin kokemattomuuden piikkiin, osa turhan railakkaasta pelitavasta. Onneksi Kantvikin korttivalinnoista puuttuu punainen kortti, niin kellekään ei jäänyt pahaa mieltä kentältä poistamisen takia. 

Pelistä oli jäljellä enää pari minuuttia, kun Mari määräsi rankkarin. Syy jäi hiukan epäselväksi, koska se ei näkynyt Kantvision lähetyksessä. Tilanne oli 1 - 1, ja heräsipä epäilyjä, ettei Mari olisikaan ihan puolueeton, vaan halusi voiton Masan joukkueelle. 


Masa asettui pilkulle. Mari katsoi, että muut plaajat oliva riittävän takana niin Masasta kuin pallostakin. Sitten pilli soi. Masa otti lyhyen vauhdin ja laukaisi terävästi kohti Mortin vartioimaa maalia. 


TORJUNTA!


Peli on edelleenkin 1 - 1 ja Mortti suorittaa maalipotkun. Pallo lentää lähes Miken vartioimaa maalia. Peliaikaa oli jäljellä niin vähän, ettei lyhyelle aloitukselle ollut yksinkertaisesti aikaa. Oli toimittava suoraviivaisesti, jotta olisi edes vähän toivoa voitosta. Sitten Marin pilli soi merkiksi pelin päättymisestä.