lauantai 10. lokakuuta 2015

TÄSTÄ TÄMÄ TALO HAHMOTTUI

Alussa oli, kuten aina, jokin tarkoitus. Tässä tapauksessa moduulinukketalo. Alussa se näytti ihan toisenlaiselta, kuin lopussa. Suunnittelu, hmmm... no se toteutui "vasaran varressa". Tai siis liimapurkin, Biltematikkujen ja kevytvanerin kanssa. Menihän siinä vähän kovalevyäkin, muttei se mitään.

Alussa oli kolme moduulia, eli nämä:


Kaksi näistä istui hyvin toisiinsa, joten ne muodostivat sitten sen alustan, josta homma jatkui. Yksi, jonka mitat poikkesivat hiukan näistä kahdesta, päätyi room box'iksi, eli Pulmun ja Sirkun opiskelija-asunnoksi tulevan talon katolle. Tämä boksi asennettiin modernilla tavalla hiukan vinoon, eli osa siitä on ikäänkuin päärakennuksen ulkopuolella. Tällaisia ratkaisuja on mm. Ruotsissa ja Saksassa ollut jo jonkin aikaa, nyt siis Kantvikissakin. Kahden elementin päälle nousi sitten kerros, pian toinenkin. Talosta tuli kolmikerroksinen, mutta sai alleen vielä autotallin ns. sokkeliosana. Kun kaiken päälle asennettiin vielä roombox, kokonaisuus oli viisikerroksinen.
Tässä kuvassa ei vielä ole tuota sokkeliosaa, mutta varsinaiset kerrokset alkoivat olla muodossaan. Jokaisen kerroksen etuosan kattaa täyslasitus, jotka aukeavat liukukiskoilla. Lasit ovat hyvä pölysuoja ja markkeeraavat myös ikkunoita, vaikka ovatkin "kokoseinäisiä. Niissä on kullanväriset "vetimet" ikäänkuin olisivat parvekelaseja.

VALAISTUS

Valaistuksen suunnittelin huonekohtaisesti huomioiden niihin tulevat / tulevia esineitä. Esimerkiksi ruokailutilassa on normaalin "täysvalaistuksen lisäksi kattoon upotetut spotit ja "sininen valoseinä. Olohuoneessa viiden ledin sarja, joka antaa hyvän, epäsuoran yleisvalon vaaleasta takaseinästä heijastaen ja makuuhuoneessa kattoon upotetut "plafondit", joiden valolähteinä on led-nauhat. Tunnelmanluojana sininen valoseinä la kattoon upotetut spotit


Olohuoneen lasikoriste 


Valoilla on siis suuri osuus tämän talon ilmeessä, mutta on muitakin yksityiskohtia, kuten kylpyhuoneen puoliksi läpinäkyvä seinä, joka osin näkyy alimman kuvan taustalla. Portaikon ja makuutilan "rimaseinä" on myös yksityiskohta, joka on hyvä huomioida. Kyseessä on nukketalo, joten tässä voi hyvin käyttää elementtejä, jotka eivät ehkä olisi yhtä toimivia oikeassa asunnossa. Ovien lukumäärä on karsittu minimiin, eli vain ulko-ovi, roomboxin ovi, ulkovarastin ovi ja kylpyhuoneeseen olisi tulossa ovirakenne, en tiedä vielä, millainen.

VALMIS TALO

Tässä ensimmäiset kuvat valmiista talosta, jolla ei ole työnimeä :( Ulko-oven alla pieni pihavarasto


Portaikko kiertää talon etupuolelle


Valojen hallintapaneeli on piilotettu portaikon alla.

 Sitten alkaa sisutaminen. Palataan asiaan, kun se on tehty! 


KEITTIÖ

Tyhjää tilaa on helppo lähteä rakentamaan mieleisekseen, mutta, mutta... entäs kun tila ei tunnu riittävän kaikkeen, mitä sinne haluaisi. Alkaa kompromissien sovittaminen mielitekoihin. Olisihan se pitänyt heti tietää, ettei 25 cm syvään keittiöön mahdu mitä vain. Muutoksia muutosten perään, mutta lopputulos vaikuttaa aika toimivalta - sittenkin.


Eihän tämä vielä valmis ole. Näistä kuvista käy kuitenkin ilmi, millaiseksi keittiö on muotoutumassa. Alunperin tuo takana oleva pöytä oli koko seinän mittainen, jossa keittolevyt keskellä. Heräsi kysymys, mihin uuni, mikro, jää/pakastinkaappi jne. Uuni sai torninsa oikeaan takanurkkaan. En kuitenkaan halunnut uhrata valoa sen takia, joten tornin korkeudeksi tuli tällainen "vajaa", eli uuni on vain osittain kohotettu ja mikro on suunnilleen siinä, missä normaalisti olisi työkorkeudelle nostettu uuni. Jää/pakastinkaappi tulevat nyt vasemmalla, etualalla olevan pöydän alle.


Mahtuihan tähän keittiöön saarekekin. Se saa toimia "aamukahvipöytänä" ja kattilakaappina. Aivan alkumetreillä liesituulettimeksi olisi tullut katosta riippuva saarekkeen pääe ja keittolevyt, ehkäpä uunikin saarekkeelle. Näin ne ajatukset muuttuvat.

TV-HUONE

Olohuoneesta oikealle, portaiden taakse valmistuu tv-huone. 


Tässä vaiheessa huoneessa on neljä punaista nojatuolia, lasikantinen pöytä ja suuri taulu-tv. Huone ei ole saanut vielä lopullista asuaan.

NELJÄ NIITÄ TULI

Neljä + yksi, eli viisi kerrosta kaikkiaan kun lasketaan autotallikin mukaan. Tuon portaikon kanssa oli suunnitteluongelmia. Tai pikemminkin "ulosvedettävän" sähköpäätaulun kanssa. Eihän ne piuhan toimineet niin pienessä tilassa. Eivät yksinkertaisesti mahtuneet niille varattuun tilaan, kun kytkinhylly työnnettiin sisään. Siispä homma suunnittelupöydälle ja tällaista jälkeä siitä syntyi. 


Tällaista siitä siis suunniteltiin alunperin. Tällainen siitä sitten lopulta tuli.


Mutta mikä parasta; 
Tää boksi on oma,
on se vaan niin soma