tiistai 30. kesäkuuta 2015


Kuljetusongelmia

Nämä laudat pitäisi nyt saada pois täältä sahalta. Eihän niitä voi yksitellen kantaa, matkakin on aika pitkä. "Pitäisi olla perävaunu", Pulmu pohtii ääneen. "Sepeteuksella varmaan on!", Sirkku innostuu ja lähtee kiertelemään lautapinoja ympäri. "TÄÄLLÄ!", hän huudahtaa hetken päästä.

Yhteivoimin he saavat vedettyä sen sahaamansa lautakasen luo. Tyhjänkin vaunun vetäminen on raskasta puuhaa, he totesivat, mutta ei se mitään. Sitten vaan laudat kyytiin.


Missähän se Sepeteus Sahanen oikein on, kun täällä lautatarhassa voi toimia näin vapaasti. Ensiksi saa valita pinoista mitä haluaa, sahata ne ja vieläpä lastata Sepeteuksen peräkärrylle. 

Vaikka kaikki se, mitä tytöt olivat jo tehneet, väsytti heitä. Ei voi sanoa, että se olisi ollut kevyttä kesäduunia, ei, päinvastoin. Mutta innolla he jaksoivat ja saivat sidottua kuorman oikein mallikkaasti perävaunulle.
 Mutta kuinkas se vaunu saataisiin sinne... sinne... niin, mihinkäs se pitikään saada? Sitä kumpikaan tyttö ei ole paljastanut. Mikäs salaisuus se sitten olisikaan.
 "Vedetään skootterilla!", Sirkku keksi ja innostui. He kytkivat raskaan perävaunun skootteliin ja olivat valmiina lähtöön. Eihän se hievahtanutkaan. Skootteri vain sammui. Puolenkymmentä kertaa he yrittivät turhaan.
Ei tässä muukaan auta, pitänee kait odotella, josko Sepeteus tulisi ja... olihan hänellä traktori. Hänhän voisi vetää kuorman perille. 

Nyt vain pitäisi löytää Sepeteus Sahanen. Kauankohan tytöt joutuvat istumaan ja odottelemaan? Selviäisiköhän se jo huomenissa!