lauantai 30. kesäkuuta 2018

KANTVIKIN JALKAPALLOILIJAT

Kantvikiin on perustettu jalkapalloseura, joka nimettiin Kantvikin jalkapalloilijoiksi. Ei liene vaikea arvata, miksi juuri nyt tämä urheilumuoto nytkähti oikein seuratasolle. Kantvision toimittaja, Veera Viestinen kävi haastattelemassa Ranskan joukkuetta MM-kisoissa, ja pitihän kantvikilaisten päästä näkemään oma median edustaja telkkarissa. Kantvikilaiset innostuvat helposti "virikkeistä" ja tässähän niitä riitti.


Kuinka joukkue sitten valittiin? Eihän täällä kukaan ollut harrastanut jalkapalloa, mitä nyt joskus ovat potkineen ihan huvikseen puistossa tai kadulla. 

Halukkaita riitti kuitenkin yhden joukkueen verran. Pienellä paikkakunnalla on ongelmana harrastajamäärät, joten mistäs joukkueelle harjoituskaverit? Ratkaisu löytyi puolijoukkuepelistä, kuusi pelaaja joukkuetta kohti, maalivahti, kaksi puolustajaa, kaksi laitapelaajaa ja keskushyökkääjä. Hankittiin peliasut ja rakennettiin talkoovoimin maalit, jotka sitten kannettiin porukalla kentälle.


Pian päästiinkin jo harjoittelemaan. Tuomarikin oli jo valittuna ja arvaas kuka? Vaihtoehtoja ei ollut paljon, sillä konstaapeli Hirsala, Mari vaan tuttujen kesken, oli luonnollinen valinta. Hän on Kantvikin ainoa lakia ja järjestystä tunteva ja siksi luotettava pelituomarinakin.


Mari Hirsala, vanhempi konstaapeli, 
moottoripyöräpoliisi ja jalkapallotuomari 

Kantvikin monitoimitalossa on sopiva jumppasali, jossa voidaan pitää sisäharjoituksia ja luentoja. Aina kun aurinko ei paista edes Kantvikissa. 


Erilaiset voima- ja tekniikkaharjoitukset on hyvä suorittaa tässä jumppasalissa. Punnerrukset menossa kapteenin johdolla (huomioi keltainen nauha oikeassa hihassa). On se vaan mukava homma tuo kapteeninvirka. 


Maalivahti Mortti esittelee pallonkäsittelytekniikkaa joukkueelleen.


Hyvinhän tuo lähtee jalasta...


... ja pysähtyy otsalle.


Ilmeisesti Mortti on joskus harjoitellut näitä kuvioita. Ehkä duunipaikalla, onhan MDC (Mortti's Data Center) pitkälle automatisoitu tietovarasto.


Macarenalla taitaa olla verissä nuo jalkapallotemput. Meksikolaisperuja, uskoisin. Upeasti pallo lähtee kantapäällä...


... ja päätyy takakautta pään päälle.


Pikku lisämausteena vielä pallon pyöritystä jalkapöydällä. 


Sitten tuomari pitää luennon, jossa aiheena on pelisäännöt. Ei ole ihan itsestäänselvää, että jokainen tuntisi ne puistofudiksesta, jossa säännöt muuttuvat tilanteen mukaan. Eli... ne ei sovi kentälle :)


Kapteeni Masa ja sotilas Alli Huuppa pallon haltuunotto näytöksessä.



Ja niinhän siinä kävi, että Alli vei pallon Masalta aika helposti :) 

Sitten vielä pallontavoittelua ilmasta. Tämä on hyvä taito, niin maalivahdille, kuin pelaajillekin. Se pallo kun ei aina vieri pitkin maata, vaan saattaa lentää korkeallakin. Pääpeli, sitä on hyvä harjoitella.



Tästä se lähtee. Ensimmäiset harjoitukset ovat takana. On ollut voimaharjoittelua, tekniikkaa, erilaisia kikkoja esitelty ja perussäännöt käyty läpi Marin kanssa. Ei muuta kuin tsemppiä Kantvikin jalkapalloilijoille ja sen puolijoukkueille.