perjantai 3. heinäkuuta 2015

Uimahuone

Heti aamutuimaan Sirkku ja Pulmu rientävät Sepeteus Sahasen talolle. Tänään olisi se suuri päivä, kun heidän kesäunelmansa totutuisi. Ainakin he toivoivat niin, olihan kaikki suunniteltu huolellisesti, jos ei muuten, niin ainakin mielikuvituksen tasolla, mutta se ei haittaa, eihän?

Sepeteus otti tytöt hyväntuulisena vastaan. Hän oli keittänyt kahvitkin. Sirkku ja Pulmu suorastaan rakastivat kahvia ja siksi he olivat kehitelleen sen erikoispullankin. Ne eiliset pullat oli jo syöty. Olivat kuulemma niin hyviä, ettei Sepeteus voinut olla syömättä niitä pitkin eilispäivää. muta se oli hyvä vaan, saivathan tytöt hyvän "suostuttelukeinon", mikäli Sepeteus Sahanen olisikin jossakin kohtaa vastahankainen. 

Pian he siirtyivät Sepeteuksen tietokoneen äärelle. Vaikka ukko olikin monessa suhteessa vähän kalkkis, kuten Sirkku oli joskus sanonut Pulmulle, oli hänellä iso ja aika uusi pöytätietokone. Nykyisin kun sahallakin sitä tarvitaan, vaikkei se sahaa korvaakaan.

 Sirkku on taitava käyttämään tällaisia tietolaitteitteita. QWERTY on hallussa, sanoisin. Pulmu katselee sujuvasti kuvia ja siksi hän onkin valinnut aitiopaikan. He etsivät Googlen kuvahaulla sopivaa "esittelyjuttua", jolla aikovat vakuuttaa Sepeteuksen. 
 Sirkkukin nousee aitiopaikalle. "Tuon me näytämme Sepeteukselle", hän kuiskaa Pulmulle. Sitten he kutsuvat hänent katsomaan.
Sepeteus Sahanen katseli kuvaa ja... no, mitäpä hän olisi osannut siitä sanoa. Saattoi olla liian vaikea tyttöjen omatoimisesti rakennettavaksi. Hän hieraisi sänkistä leukaansa, katsoi tyttöjä silmiin, vuoroin Sirkkua, vuoroin Pulmua. Puisteli välillä päätään ja se herätti tytöissä epäluuloa. 
"Me voidaan tehdä lisääkin niitä Pulmusia!", Sirkku äkkäsi käyttää heidän valttikorttiaan.
"Ei se nyt ole siitä kiinni", Sepeteus mumisi. "Tuo voi olla vaikea rakentaa", hän lisäsi.
"Entäs tämä?", Sirkku siirtyi taas QWERTY:n pariin ja avasi erään tiedoston. Se ei ollut Sepeteuksen, vaan heidän omansa, eikä tiedossa ole, missä se on luotu.


Niin, tytöt olivat "teettäneen" jollakin kuuluisalla arkkitehdillä, kuten he sanoivat tällaisen suunnitelman uimahuoneesta, ja nyt oli aika esitellä se Sepeteus Sahaselle.
Ja tällainen se luonnos sitten on:



"Hyvä on tytöt. Menkäähän nyt kotiin, niin minä toimitan puutavarat takapihalle. Kunhan kiireeni vähän helpottavat, voin autella tämän rakentamisessa. Sovitaanko niin?".

Tytöt saivat luvan HIP HURRAA!!! Katsotaanpas sitten ensi viikolla, jokos sitä on päästy alkuun. Hyvää viikonloppua!