keskiviikko 25. toukokuuta 2016

PIILOPIRTTI


Koskaan ei tiedä, mitä metsästä löytyy. Pulmulle ja Sirkullekin kävi niin, että he löysivät vanhan, hylätyn autiotalon. Uteliaisuus voitti ja pitihän sitä vähän kurkkia sisällekin.
Mökki näytti mielenkiintoiselta ja kaksoset tuumailivat, mitä siihen voisi laittaa, kuinka siitä saisi kotoisan ja kivan piilopaikan. Niinpä ne tuumailut sitten muuttuivat suunnitelmiksi ja pian he olivat täydessä touhussa. Ikkunat löytyivät sopivasti ja iltapäivällä oltiinkin jo sisustamassa, sisällä kun haluttiin säilyttää alkuperäinen ilme. Yläkertaan piti saada sänky. Se eivoinut olla kauhean korkea, kun katto oli matalalla - ainakin reunoissa. Matala, futon-tyyppinen sänkyhän sinne tuli ja sitten alakertaan.


Pari jakkaraa, pöytä ja jonkinlainen työpöytäkin olisi hyvä. Pian ne löytyivät ja ovatkin jo mökissä. Alkaa olla viihtyisää. Tänne on kiva tulla, kun haluaa retkeillä luonnossa, olla rauhassa kaikelta kylän hälinältä ja ainaiselta kiireeltä, jos Kantvikissa nyt sellaista sattuisi olemaan. Täältä voi lähteä lähirantaan ongelle, voi samoilla metsässä ja tarkkailla lintuja ja muita eläimiä. Karhuja Kantvisissa ei sentään ole, eikä susia. 


"No nyt meillä on oma piilopirtti!" , Pulmu tokaisi katsellessaan heidän aikaansaannoksiaan.
"Tästä tuli hieno", Sirkku täydensi onnellisena.

HYVÄÄ KESÄÄ!