torstai 13. elokuuta 2015

Kesä ja kärpäset

Kesällä on kärpäsiä - mikäs uutinen se nyt on. Niitä jahdataan erilaisin keinoin, on erilaisia ansoja, elektronisia ja muita laitteita, mutta vanha kunnon kärpäslätkä on se ykkönen - edelleenkin, joskin ainakin Pulmu kyseenalaistaa sen tämän esityksen jälkeen.


Sirkku, joka inhoaa tunnetusti kaikenlaisia lentäviä, havaitsi kärpäsen kaksosten keittiössä. Sitä varten on kärpäslätkä, ja nyt sille on käyttöä. Helppo saalis, hän tuumasi ja nosti lätkän ylös.


Mutta kärpänen katosi, eikä Sirkku nähnyt sitä missään. Eipä kauaakaan, kun surina kuului taas ja jahti jatkui.

Tällä kertaa saan sen, Sirkku puhisi ja otti "taisteluasennon". Kärpäslätkä nousi päättäväisesti, ponnistus ja se on sii..., vai onko?


 No ei ollut. Mitä nyt verhotanko tuli alas, maitolasit lensivät lattialle ja pullapitkotkin. Vaan kärpänenpä istuskeli verholla ja surrasi iloisesti :)Voihan hiililaivan rahtiruuma! Se paholainen tais päästä karkuun. 


Ei sitä näy missään. Pulmuuu! Tuuksä auttamaan? Täällä on vähän suttaista. Mutta hei - tuossahan se kärpäsen raato on Sirkun takapuoleen liitsattuna. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta pitäisiköhän siirtyä kärpäsansojen käyttöön.