lauantai 28. marraskuuta 2015

Kantvikin pikkujoulut


Se on taas se aika, kun pikkujouluja vietetään vähän joka paikassa, myös Kantvikissa. Sirkku ja Pulmu ovatkin juuri lähdössä Cafe Kantvikiin, jossa on perinteisesti vietetty paikalliset juhlat. Pukukoodina tonttulakki - ilman sitä ei sisään pääse, tai... jos se nyt jostakin syystä on unohtunut, niin eiköhän sitten vähän jousteta.


Mirjami Makea oli jo saapunut juhlapaikalle Pulmun ja Sirkun astuessa sisään. Olihan Mirjamilla paljon järjestelyhommia ennen juhlia. Hän on pääesiintyjänä ja kaiken lisäksi joulupukin apulaisena lahjojen jaossa. Kyllä siinä puuhaa riittää ja ihan hyvä, että oli paikalla hyvissä ajoin. Pöydät notkuivat herkkuja, kuten kuvasta näkyy. 






Juhlat alkoivat Mirjami Makean joulukonsertilla. Kunnon joulujuhlat pitää aloittaa iloisilla ja reippailla joululauluilla, muuten tunnelma saattaa jäädä latteaksi, mutta kyllähän Mirjami tämän osaa. Puolisen tuntia kului ja Mirjamilla oli tauon paikka. Paikalliset tytöt esittivät joulurunon ja virvokkeita oli tarjolla. Arpojakin myytiin. Kuka saisi tämän vuoden piparkakkutalon, sitä sai jännittää ihan loppuun asti. 



Mirjami aloitti toisen puolituntisen, mutta sitten... Kuka siellä koputtelee oveen? Mirjami keskeytti esityksensä. "Kuka käy katsomassa, onko siellä oven takana joku?", hän puhui mikrofoniinsa. Joku tytöistä meni ovelle. Arvasivathan he, että joulupukki sieltä on tulossa, mutta kaikki huokasivat äänekkäästi ihastuksesta, kun pukki asteli sisään ja kysyi käheällä äänellä, että onkos täällä kaikki Kantvikin kiltit lapset. "Oon!", lapset vastasivat kuorossa.


Pukki jakoi pienet pikkujoulupaketit jokaiselle ja toivotteli hyvää joulunodotusta. Mirjami oli apuna, eihän pukki olisi yksin selvinnytkään näin monesta kantvikilaisesta. Tai varmaan olisi, mutta Mirjami oli pukin mielestä kivaa seuraa. Sitten oli jokavuotisen joulupotretin aika.




Arpajaisten voittajat arvottiin, mutta enpäs kerro vielä voittajaa. Tanssitaan ensiksi lopputanssit kuusen ympärillä.



Tämän jälkeen pukki intoutui vielä laulamaan Mirjami Makean kanssa duona.



Pikkujoulujuhlat alkoivat olla lopuillaan ja lapset olivat jo lähdössä... ai niin, päävoiton, suurensuuren piparkakkutalon voitti... arvaa ketkä?




ME VOITIMME, JIPPIIIII!!!