perjantai 17. maaliskuuta 2017

KUNNALLISVAALIT 2017

Alkaa olla aika valmistautua kunnallisvaaleihin. Tänään onkin ensimmäinen kerta, kun Kantvikin ehdokkaat julkistetaan Shopmannin tavaratalon edustalla. Ja tässä he ovat:

Ehdokas no 2 (ykköstä ei ole):Mortti tunnetaan Kantvikissa tiedonkäsittely-yrityksestään MDC:stä, eli Mortti's Data Centeristä. Hän tietää kaiken, tai siis hänen tietokoneensa. Kaiken Kantvikin ja Opnääsin väliltä ja aika paljon muualtakin. MDC on vähän niinkuin Kuukkelin varastokin siellä jossakin Haminassa. Mortti on varteenotettava vaihtoehto kunnallisvaikuttajaksi.

Ehdokas no 3:Amanda lupasi kunnallisvaltuustolle, että se saa kokoontua Cafe Kantvikissa, jos hänet valitaan. Se aiheutti hiukan polemiikkia, kun joku sanoi, että se on korruptiota. Amanda ilmoitti kuitenkin, että kunnanvaltuusto saa käyttää kahvilaa ilmaiseksi. Ei huono valinta hänkään.

Ehdokas no 4:Kati on ehdokkaista tuntemattomin, ja siksi hän onkin vaaliliitossa Hennan kanssa.

Ehdokas no 5:Henna muutti Kantvikiin noin vuosi sitten Orimattilasta, koska joulupukki ei silloin tuonut hänelle rautatieasemaa. Asema tuli kyllä, mutta Henna oli jo muuttanut pois. Siellä sitä nyt sitten puuhaillaan ilman Hennaa...  nooh, onhan sen aseman nimi kuitenkin Henna.


Tässä vielä Katin ja Hennan vaaliliittokuva.

*   *   *

No niin, Shopmannin tavaratalon edessä oli sitten ehdokkaiden paljastustilaisuus, Kantvikissa kun on tapana, että kaiki ehdokkaat julkistetaan yhtaikaa. Ei täällä kysellä etukäteen, ryhdytkö ehdokkaksi ja ellet, niin mikset. 

Jotta julkistamistilaisuus voitiin pitää, vaalilautakunnan puheenjohtaja Mirjami Makea anoi konstaapeli Hirsalalta kokoontumisluvan. Ehdot olivat tiukat, kuinkas muuten. Ennen konstaapeli Hirsalaa ei täällä mitään lupia kyselty, mutta ajat muuttuvat. Ai niin, Hanskikin olisi ryhtynyt mielellään ehdokkaksi, mutta Mirjamin toimiessa vaalilautakunnan puheenjohtajana, tuli eteen jääviyskysymys.


Mortin tilaisuudessa häneltä kyseltiin lähinnä tietotekniikkaan ja sen käyttöön liittyviä kysymyksiä. Oliko ne sitten kunnallisvaaliaiheita, tiedä häntä, mutta kiinnostavia nemmä. Myös Slush-tapahtuma ja Mortin reduseeri oli kiinnostuksen aihe. Saihan Mortti melkoisen jättiyllätyksen sieltä, vai mitä mieltä olet Mortin Porschesta, jonka hän osti reduseerista saamallaan käsirahalla.


Cafe Kantvik on lähellä jokaisen kantvikilaisen sydäntä ja kysymykset liittyivätkin pääasiassa kahvilan toimintaan. Se on tärkeä aihe täällä.


Kati ja Henna lupasivat kaikin tavoin parantaa kantvikilaisten asioita ja olosuhteita. Heidän vastauksissaan näkyi, että kokemusta yhteiskunnallisten asioiden hoidissa ei kovin paljon ollut. Jostakin on kuitenkin aloitettava ja hankittava kokemuksia.Lopuksi kaikki ehdokkaat kokoontuivat Shopmannin portaille ja yleisä sai kysellä heiltä erilaisia asioita, mutta jätettäköön niiden asioiden puinti suureen vaalipaneeliin.

*   *   *

Vaalitilaisuuden jälkeen onkin sitten mukava jäädä shoppailemaan.