maanantai 31. lokakuuta 2016

HALLOWEEN 2016

Kerrankin kaikki kantvikilaiset saatiin yhteiseen kuvaan. 


Tässä he ovat. Kaikilla ei ole nimiä, tai siis... en tiedä heidän nimiään :) Mutta joillakin on. He esiintyvät pääasiassa erilaisissa jutuissa. 

Vasemmalla edessä seisoo Mortti, MDC:n omistaja ja toimitusjohtaja (MDC = Mortti's Data Center). Hänen vieressään on nuorempi konstaapeli (vanhempaa Kantvikissa ei ole) Mari Hirsala. Hän valmistui juuri poliisiopistosta ja ajaa mielellään suurta poliisimoottoripyörää. Hänet sijoitettiin Kantvikiin, jotta olisi lähellä kotipaikkaansa Hirsalaa. Kolmantena on tunnettu artistimme Mirjami Makea ja hänen poikaystävänsä Hanski. Seuraavina Pulmu ja Sirkku, sitten Masa. Hän on Kantvikin uusin tulokas. Toisena eturivissä istuu Amanda, joka hoitaa Cafe Kantvikia.

Seuraavaksi oikealta  edestä, jossa seisoo Pasi-Anssi. Hän on monitoimimies ja auttelee Morttia MDC:n hommissa korjailee ja rakentelee veneitä ja on monessa mukana. Macarena de Cantvico, tuo meksikolaistyttö, joka teki rohkean etsintäretken Texasiin etsiessään Sinin karannutta pääsiäisluutaa. Sini istuukin hänen edessään ja Sinin paras kaveri, Pirpana siinä oikealla silmälaseissaan.

Tässä nämä, joiden nimi on tiedossani, ovatkin.

Cafe Kantvik päätti järjestää tänä vuonna oikein railakkaan Halloween-tapahtuman. Pojat olivat koristelleet kahvilan teemaan sopivaksi kauhukahvilaksi. 


Olisihan tämä pitänyt arvata - Hirsalan Mari, nuorempi konstaapelimme on hiukan innokas vielä. Ei hän tiedä Kanvikin tapoja hirsalalaisena. Eihän täällä ole koskaan ollut poliisia, saati että sellaista olisi tarvittu. Ainahan jotain pikkukänää on, mutta ei niihin poliisia ole tarvittu. Nyt Mari näyttäisi ratsaavan nämä bileet ennenkuin ovat edes alkaneet.


"Vaikka onkin juhlailta, muistakaa, ettette tarjoile ruotsalaista halloween-juomaa alaikäisille".
"Ruotsalaista?... siis mitä se on)?
"Se on Hallonvin nimeltään ja sen tarjoilu alaikäisille on ankarasti kiellettyä".
"Okei, okei, tarjoillaan vaan Vadelmavii... siis mehua".
"Sitten vielä, alaikäisiä ei saa pelotella, pöydillä ei saa tanssia, yöllä ei saa meluta, plaa, plaa, plaa... ja muistakaa, jos keksitte jotakin muuta, mikä tuntuu sillä hetkellä kivalta, on todenäköisesti kiellettyä. Muistakaa käyttäytyä".
Konstaapeli poistui ja juhlat jatkuivat. Mirjami lauloi ja soitti kitaraa, ja näkyipä kitara pysyvän Masankin käsissä.

Mitäpä Halloween olisi ilman noitaa. Mirjami oli lopettanut esityksensä ja Masa viihdytti juhlaväkeä Mirjamin kitaralla. Ja sitten... Ulko-ovelle ilmestyi noita suuressa, mustassa hatussaan. Kahvilassa hiljeni hetkeksi, pelosta tai jostakin... ainakin se oli hämmentävää.
Juhlat jatkuivat noidan tahdittamana. Äkkiähän se selvisi, että Mirjami vain oli vaihtanut esiintymisasuaan, niinkuin artistit usein tekevät konserteissa. Vaan eipä kauaakaan, kun konstaapeli Hirsala ilmestyi ovelle. "HEI, TUO ON VARMASTI LAITONTA!", hän karjui ja mitähän siitä seurasi.


Siitähän noita ei pitänyt vaan lähti uhkaavan näköisenä kohti konstaapelia. Lähtöhän hälle tuli. Hyvä ettei ollut nokillaan terassin portailla.


Kyllähän siinä naurua riitti. Ei tainnut Mari tietää, kuka oli noitana. mutta juhlat jatkuivat.


Oli tunnelmaa...


...oli haamuja...


... oli pöydällä tanssia ja piiri ympärillä pyöröö ja hyörii...


... ja tulihan konstaapeli Hirsalakin takaisin, voi ei! 
"Kyllä se on niin, että Kantvik ei tarvitse järjestyspoliisia. Tästälähtien olen vain moottoripyöräpoliisi!", Mari tokaisi ja lupasi tulla ensi vuonna mukaan juhlimaan.Loppuilta (tai yö) menikin sitten leppoisan rennosti ja taisipa aamulla monilla olla janokin. Sellaista se ruotsalainen juhlajuoma, Hallonvin sai aikaiseksi. 

Eipä sitten muuta kuin hyvää Hallonviiniä kaikille :)