tiistai 11. elokuuta 2015


Yllättävä sumu

Näin syyskesästä meri ja sää merellä voi olla oikullista. Kantvikin kaksostytöt saivat kokea sen oikein konkreettisesti. He lähtivät aamutuimaan - upea päivä kun oli tulossa - Riva-veneellään kohti Porkkalan selkää. Meri oli rasvatyyni, taivaalla ei pilven hattaraakaan. Siis täydellinen veneilypäivä, vaikkei venettä voinutkaan hyppyyttää.

Tytöille oli kyllä painotettu, ettei saa veneillä "pihapiirin ulkopuolelle". Ehkä tuo pihapiiri on aika väljä käsite, jos se kattaa kaiken Kantvikin, Upinniemen ja Vormön kolmion vesialueilla. Niin tai näin, tytöt olivat jo pitkään haavailleet, että he kiertäisivät "Rio de Obbnäsin" kautta aina "Kap "Porkkalan" tuolle puolelle. Nyt oli sopiva ja tyyni keli, joten ei kun suurille merille.

Tytöt olivat jossakin Porkkalan kieppeillä, kun etelästä nousi sumupilvi. Se hiipi hitaasti kohti liki huomaamattomana. Vaikka tytöt olivat kokeneen kaikelaista "pihapiirissäkin", tämä oli jotakin uutta. Sitten sumu peitti heidät alleen. 

Vaan eipä mennyt tyttöjen sormi suuhun... tai siis meni. kokeneena merikarhuttarena Sirkku nuolaisi keskisormensa märäksi, nousi seisomaan ja nosti sormensa kohti taivasta. Kyllä hän tiesi, että näin saisi selville, mistä päin tuulee, vaikka pienikin vire. Paljonkos tuo auttoi, onkin jo oma lukunsa. Jotakin siinä kuitenkin selvisi. Kun hän oli nostanut sormensa, kuului jumalaton töräys. Rummut päräsivät päässä seuraavan kymmenminuuttisen. Eihän tytöt voineet tietää, että sumupilvi oli niin matala, että Sirkun sormi yletti sen yläpuolelle. Ja tietysti kohdalle osui laiva. Ja tietysti sen kippari näki sumun seasta keskisormen ja tietysti kippari suuttui, olihan se nyt hävytöntä näyttää jostakin pikkukiposta keskisormea suurelle laivalle. Ja vielä piiloutua sumun alle.

Kerrottiinhan tästä tapauksesta lehdissäkin. Tosin niissä arvailtiin, että kippari olisi nähnyt vieraan sukellusveneen periskoopin. Säälitään nyt kuitenkin tyttöjä sen verran, ettei kerrota kellekään tästä Sirkun keskisormen näyttämisestä. 


Tällaiselta tuo kaiketi näytti laivan kometosillan perspektiivista