torstai 19. heinäkuuta 2018

UUSI RUOKAPÖYTÄ

Pulmu ja Sirkku päättivät hankkia pikku kotiinsa uuden ruokapöydän. Oli vaikea löytää oikean väristä tuoleille, jotka jo olivat, joten hankittiin puuvalmis pöytä. Osina se tuli ikäänkuin "ikealaisena" Mikke ja Kimi avuliaina poikina lupautuivat samantien kokoamaan pöydän ja vielä maalaamaankin sen tuoleihin sopivaksi. Ja sitten toimeksi. Pöytä ei ollut kovin monimutkainen koota, jalka A piti asentaa reikään A ja jatkaa samalla tavalla B:n, C:n ja D:n kanssa.


Kun pöytä oli koottuna, ilmeni, että se keikkui. Siinä sitten pohdittiin, oliko vika pöydässä, vaiko lattiassa. Ei, lattiassa ei voinut olla vikaa, olihan se Sirkun ja Pulmun suunnittelema arkitehtooninen taidonnäyte. 


"Helppohan tämä on korjata", Kimi tokaisi. "Sahataan vain yhtä jalkaa hivenen lyhyemmäksi". 


Kimi haki sahan ja ei kun tuumasta toimeen, niinkuin britti sanoisi. Tosin nyt pelattiin millimetreillä ja vielä hyvin tarkoilla mitoilla.


"Ei hemmetti", Kimi manaili, kun huomasi, että pöytähän keikkui ainakin kolme kertaa enemmän, kuin alunperin. 

Useamman sahauksen ja trimmauksen jälkeen pöytä oli vankka, juuri sellainen, kuin pöydän pitikin olla, mutta...


... siitä taisi tulla hiukan liian matala ruokapöydäksi.


Nolona Kimi peitti päänsä takkiin, ja odotti haukkuja tai naurua. Kumpikin oli tuossa kohtaa mahdollinen reaktio - kanvikilaisista kun on kyse. Onneksi Pulmu ei ole tiukkapipoinen ja tokaisi riemullisesti: "Hei! Tuohan on hyvä pöytä kotiteatteriin. Siihen voi laskea juomat ja sipsit telkkuiltoina!"


Huh, huh, olisihan se ollut tosi noloa pojille, jos Pulmu olisi suhtautunut toisin tuohon mokaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta ehkä ruokapöytä hankitaan kuitenkin koottuna ja lähinnä tuoleihin sopivana värikompromissina.