lauantai 1. huhtikuuta 2017

1.4.2017Ettei vaan olisi aprillipäivä :) 

ELOKUVAILTA 
ja steissin kiska

"Ja mikähän olisi perjantai-illan elokuva? Sehän selviää katsomalla elokuvateatterin ovilippaa. Näyttäisi olevan vain tänään esitettävä Rengon kettu ja kurjet. Onkohan tuokin luontodokkari, niinkuin Rengon sudet oli? Mennään katsomaan, ei se Rengon sudetkaan huono ollut, vaikkei ihan sellainen, kuin odotimme".

Tällaisia Sirkku ja Pulmu pohtivat ja päättivät sitten mennä katsomaan tuon Rengon kettu ja kurjet-elokuvan.


Elokuvan jälkeen... kas vain, Mortti ja Pasi-Anssikin olivat siellä ja ydessä lähdettiin iltaa jatkamaan. 


Eihän näin iltamyöhään mikään ollut auki, paitsi steissin kiska. On tämäkin perjantai-ilta, mutta pikkupaikkakunta on pikkupaikkakunta, eikä mikään metropoli. Vaan tuleehan tuokin muuttumaan, jahka saadaan se Kexit voimaan.

Siinä matkalla juteltiin elokuvasta. Pulmu sanoi, että se kurki oli huikea, se, jonka kettu ajoi lentoon, ja sitten se kurki kaarsi niinkuin Stuga ja iski ketun ahteriin ja kettu läks kuin leppäkeihäs Mortin kädestä. Se oli jännin paikka muidenkin mielestä ja naurua riitti.  Pian oltiinkin jo steissillä. 


Saihan tuolta steissin kiskaltakin jotakin, kokista ja muuta mukavaa. Näkyypä joku olevan matkoille lähdössä, mikäli matkalaukkuihin on uskominen. Siinä odotellessa voi vaikka ihailla uutta veturin mallia. Ei se nyt ihan uutta mallia ole, mutta ihan kiva, vaikka aika musta Piccolinon rinnalla... ja mitä noi mustat pörtköt sen katolla on...

Riensipä Mortti ja Pasi-Anssi kertomaan. että tuo oli aito Märklin kolmenollakaksysi-höyryveturin pienoismalli menneiltä ajoilta ja että nuo pötköt ovat savupiippu ja sellaisia venttiilejä, joilla höyrynpainetta tasataan ja annetaan äänimerkkejä ja muuta sellaista. "Ahaa", tyttö vastasi, vaikkei tainnut ymmärtää juuri mitään poikien teknisistä selityksistä. 


Menihän se ilta rattoisasti näinkin ja tuli aika lähteä kotiin koisimaan. Ainakin Mortilla oli edessä työpäivä. Lauantaina piti olla paljon tietoa saatavissa, koska kantvikilaisilla oli aikaa istua pc-koneidensa ääressä ja etsiä netistä vaikka mitä. Siinähän Morttia tarvittiin, jotta ei tulisi katkoja yhteyksiin. 

Sen pituinen se ilta.