lauantai 30. huhtikuuta 2016

UUSI CAFE KANTVIK AVATTU

Vihdoinkin Kantvikin uusi monitoimikeskus on siinä mallissa, että kahvila saatiin avatuksi Vapuksi. Kaikki muut toiminnot siirtyvät kyllä ehkäpä keasäkuun puolelle, mutta Cafe Kantvikia on kaivattu siitä asti, kun vanha kahvila purettiin. Samalla vietetiin avajaisetkin, vaikka onhan tuolla voinut jo limulla käydä muutamana päivänä. Tulossa onkin sitten riehakkaat bailut.

Illansuussa väkeä alkoi tulla kahvilan eteen, jossa Mirjami Makea, tuo illan solisti myi hyväntekeväisyysilmapalloja. 

Sinihän sieltä ensimmäisenä saapui...... ja Pirpana hänen jalanjäljissään.Mirjami M. tai Makea, niinkuin hänen koko nimensä kuuluu, möi palloja lähes jokaiselle, kunnes ne loppuivat kesken, muttei se mitään. Jos hänellä olisi ollut enemmän palloja, hän olisi voinut lentää niiden nosteessa pois ja mitäs sitten olisi tapahtunut. Tämän hyväntekeväisyysmyynnin tuotot menivät kuitenkin - mihinkäs muualle, kuin tähän monitoimikeskukseen. Olihan sen ehtona, että paikallinen väki osallistuu jollakin tapaa tämän valmistumiseen, ja mikäpä olisi ollut tähän kohtaan parempi keino.


Hennakin sieltä tuli. Hän on hiljattain muuttanut Orimattilasta Kantvikiin, kun ei se joulupukki tuonutkaan hänelle juna-asemaa, ainakaan viime jouluksi, vaikka lupasi, niin parempi sitten muuttaa pois. (Henna ja Hennan rautatieasema on kuin kuuma nakki Orimattilassa. Henna on tuleva asuinalue oikoradan varressa).


Pasi-Anssikin tuli... hetkinen, onkos tuo... no onhan se, mutta hyvin on naamoitunut lasein ja viiksin.


Seuraavaksi Mortti ilmestyi paikalle. Eipä näytä tuossa asussa nörtiltä :) ...


... ja heti Mortin perään saapui Sirkku ja Pulmu aika hillityissä vappukoristeissa.

Kantvikissa on traditiona... tai siis toivotaan että tulee jatkossa traditioksi päästää ilmapallot taivaalle, kun kaikki asiakkaat ovat saapuneet. Tämähän on ensimmäinen kerta, joten ei vielä voi oikein traditiosta puhua. Sitten Mirjami M. leikkasi narut poikki ja pallot kauas karkasivat. Joissakin on mukana Hauskaa Vappua-lappunen löytäjän iloksi.


Ilmapallot sidottiin terassin kaiteeseen...


... josta Mirjami M. leikkasi niiden narut poikki ja pallot vapautuivat taivaan tuuliin.

Vihdoinkin pöytiin tuotiin limua ja Pulmupullia. Pulmupullia ei ole aiemmin tarjoiltu muualla, kuin Pulmun vieraille ja tutuille. Nyt niitä saatiin oikein kahvilan listoille. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään jokapäiväisiä voipullia, vaan erityisesti mukaviin tilaisuuksiin tarkoitettuja. Nyt ne toimivat ikäänkuin tippaleipien tilalla.Mirjami M. aloitti soittamalla kitarallaan ja laulaen joitakin mukavia kappaleita saadakseen porukan vapautumaan ja nauttimaan illasta. 


Pulmupullat menivät nopeasti, eikä pian ollut kuin neljä pullaa jäljellä tiskillä. Juhlat jatkuivat.


Mirjami Makean esityksia on aina mukava seurata. Hän on niin hyvä ja taitava artisti.

Tässä vielä pieni kuvakavalkadi Mirjamin illasta.


Välillä laulettiin...


... välillä soitettiin...


... taukojakaan ei unohdettu...


... ja taas lulettiin......pääsipä Pirpanakin Mirjamia säestämään.


Ei ole helppoa artistin elämäkään, mutta antoisaa se varmasti on :)

Juhlat, nämäkin loppuivat aikanaan, ja juhlien riehakkuus näytti sen pahemman puolensa. Kaamea siivo! Meinasi siinä baarinpitäjän kädet nousta pystyyn, niin hirveä sotku niistä jäi. Serpentiinejä joka paikassa, tuoleja nurin ja sikinsokin, limuläiskiä vähän joka pöydässä ja... onneksi laseja ei ollut särkynyt, eikä pulloja, joten kait se käytävä harjan varteen.
Niin oli rankka siivousurakka, että... Voihan tässäkin tirsat ottaa, että jaksaa sitten poistua yöunille.HYVÄÄ VAPPUA!