keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Aina ei mene niinkuin Strömsössä

Tuo otsikko kertoo kaiken... tai sitten ei mitään. Niin, taas sataa, mutta onneksi kaksoset saivat eilen maalattua uimahuoneen pääosin. Siis kertaalleen, mutta katto on valmis, joten nou hätä! :)

"Kuvia, niitähän te kärkytty, vai mitä? Tota noin, eilen kävi niin, että paparatsien äiti käski ne kauppaan hakemaan maitoo, munii ja makkaraa, ja siksi ne ei ehtiny kuvaamaan. Olisinhan mä mennyt, mutta kun... oli toi tietokatko. en mä voinu tietää, että paparatsien äidillä on nälkä. Siksi nyt ei oo kuvia". Tässä minun selitykseni, ja jos ette usko, valehtelen lisää :) 

Ajattelin kyllä tänä aamuna käydä ottamassa jonkun kuvasen, vaan eipä tuossa kelissä juuri kuvata, ei ainakaan ulkona. 

Arkistokuvaa niinkuin aina suurissa uutisissa!
Tämä siksi, että se loisi riittävsti dramatiikkaa todellisille tapahtumille. Tällaiselta se kuitenkin näytti, kun ikkunasta katsoi. Paitsi, ettei tuullut... eikä puita kaatunut... eikä satanut ihan yhtä paljon... mutta kuitenkin, se dramatiikka pitää olla, jotta selittelyni olisi uskottavampi

(pst. älä kerro kellekkään, että tämä kuva on Veera-mysrskyssä otettu ikkunan takaa, eikä ole miniatyyri. Johan mut erotetaan ryhmästä, jos tämä paljastuu).
Mutta annetaan tyttöjen kertoilla vähän eilisestä:

"Me maalattiin se uimahuone valkoiseksi. Se on ihan kivan näköinen", Sirkku aloitti.
"Joo, se on kivan näköinen", Pulmu vakuutteli. 
"Kuinkas ne purjehduskilpailut näkyvät Kantvikissa?", kysäisin tytöiltä saadakseni vähän erilaistakin näkökulmaa eilisestä.
"Eilen yks ulkomaalaisen näköinen kysyi multa, että miss täältä näkis skönelle ja vois tsiikata sitä skiklariskabaa? Mä mietittin Sirkun kaa vähän aikaa, että missähän tuollaista kieltä puhutaan ja me tultiin siihen tulokseen, ettei tuo ollut ulkomaan kieltä, vaan Rauman murretta. Niin vaikeaa se oli ymmärtää". 
No joo, vähänhän tuo päätelmä hymyilytti, mutta sain pidettyä pokan. Seuraavaksi kysäisin, aikovatkohan tytöt ehtiä katselemaan niitä purjehduskisoja?
"Meinattiin mennä jo maanantaina, mutta silloin siellä purjehti vain pikkunaskalit alle 8 senttimetrin kaarnaveneillä. Me halutaan nähdä oikeita kilpaveneitä, niinkuin optimistijollia ja Laasereita, eikä ne laaserit oo mitään leikkausvehkeitä tai sellaisia taskulampun näköisiä, joilla häikäistään lentokoneita ja ihmisiä. Ne Laaserit on hienoja kilpaveneitä!", Pulmu selitteli asiantuntevasti. 

Eli hyvinhän se eilinenkin meni, vaikkei ihan Strömsön tahtiin. Katsellaan, mitä huominen tuo tullessaan. Hei taas!