sunnuntai 6. joulukuuta 2015

      ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLAT, PRESIDENTIN LINNA, HELSINKI

Tänään Cafe Kantvikissa on erityinen päivä, sillä Kantvikin oma tyttö, ja laulusolisti Mirjami Makea esiintyy itsenäisyyspäivän linnanjuhlissa, ja siksi kahvilaan on roudattu jättiskriini, jotta illanvietossa asiakkaat voivat seurata linnan tapahtumia. Hyvissä ajoin väkeä alkaa tulla ja pian skriinin edessä on jo väkeä tungokseen asti.



Illan ohjelma alkaa. Kantvision toimittaja aloittaa selostuksen juhlapaikalta:
"Täällä Helsinki ja presidentin linna, minä olen Kantvision toimittaja Tauno Telkkari ja kerron tänä iltana kantvikilaisia kiinnostavista asioista. Tämän illan artistina, kuten jo tiedättekin, on oma tyttömme, Mirjami Makea."

Juhlavieraat ovat jo saapumassa ja linnaan. He kättelevät vuoroin presidenttiparia ja siirtyvät sitten salin puolelle. Toimittaja kertoo vieraista, daamien puvuista ja joistakin hiukan muutakin historiaa, mutta jono etenee, kunnes...

Mutta mitä nyt?... "Seuraavana presinttiä tervehtii..." Toimittajalta meinasi mennä jauhot väärään kurkkuun. "Nyt kättelyvuorossa... ei voi olla totta... on keihäsmiehenäkin tunnettu nörttimme... Mortti... kyllä se on Mortti. Mortti Sokerimäki ja hänen daaminaan on... hetkinen... kyllä vain, hän on Pulmu, Kantvikin kaksosenakin tunnettu nuori neitokainen. Mortilla näyttää olevan frakki ja Pulmulla vaaleanpunainen, hyvin elegantti iltapuku. Se on komea pari ja mikä parasta... Kantvikista. Ei voi olla totta... kolme kantvikilaista samassa itsenäisyyspäivän juhlassa".

Jos toimittaja olisi nyt  Cafe Kantvikissa, hän  näkisi jotakin ennenkuulumatonta. Tai ainakin kuulisi. Tällaista oli joskus silloin, kun rautalankabändi astui lavalle ja pikkutytöt kirkuivat onnesta ja pyörtyilivät lavan reunalle. Eipä se kaukana ollut nytkään. Nähdä nyt kaverit linnan juhlissa, ja niin... vielä Mirjami Makeakin solistina juhlaorkesterille. Mutta kuinka ihmeessä kukaan ei tiennyt Mortin ja Pulmun kutsusta linnanjuhliin? Se on mysteeri, mutta epäilenpä vaan, että kyllä Sirkku ainakin tiesi. Eri asia sitten, kuinka hän osasi pitää salaisuuden ja suunsa kiinni.


Tässä he ovat - Pulmu ja Mortti. Ei tällaista paria voi olla ihailematta. Mutta pian alkaa tanssit.

Mirjami on lavalla ja kerää huomioita upealla asullaan.


Tällaista ei ole näissä kemuissa ennen nähty. Katsokaa tätä runsasta pukua, josta ei puutu yksityiskohtia. Mutta ei vain yleisö ylläty. Saliin astuu tuttuja, Pulmu ja Mortti. Orkesteri aloittaa soiton ja Mirjami on valmiina ensimmäiseen tanssikappaleeseen.

1. tanssi 
 2. tanssi
3. tanssi
4. tanssi
Aplodit illan solistille
Pari sanaa ja jatkoille

Illan päätteeksi tanssit on tanssittu ja orkesterikin jo päättänyt illan työt. Mirjami Makea vaihtaa muutaman sanan kavereidensa, Pulmun ja Mortin kanssa. Hänellekin tuli täytenä yllätyksenä heidän läsnäolonsa.

Mirjamin jatkot ovat, kuinkas muuten, Cafe Kantvikissa ja sinnehän Pulmu ja Morttikin suuntaavat. Mirjamilla on varattuna suuri tilataksi, josta on poistettu penkkejä, jotta tuo koko komeus kaikkine röyhelöineen mahtuisi autoon rypistymättä. Ei ole helppoa taiteijaelämäkään. Pulmu ja Mortti mahtuvat kuitenkin pienellä sovittelulla samaan autoon kotimatkalle ja runsaan puolen tunnin ajomatkan jälkeen he astuvat Cafe Kantvikiin valtavien suosionosoitusten kera. Tästä alkaa heidän yksityistilaisuutensa, jonne kameralla, saati toimittajilla ei ole asiaa.

Toivotellaanpa mukavaa illanjatkoa heille, teille, meille ja vaikka keille!